2010. október 28., csütörtök

Szavazás

Annyi gondolat jár a fejemben és annyi sok dolgot olvasok, tanulok, hogy nehéz rendszerezni, mikor miről írjak. Bár egyre többen olvastok, aminek nagyon örülök, hisz ez jelzés nekem arról, hogy tényleg fontos a téma, érdemes vele foglalkozni, egyelőre nem tudom, mi az, ami leginkább érdekel benneteket.
Jó! Akkor szavazzunk! A jobb oldalon feltettem a szavazógépet, oda várok tőletek nyomásokat a kívánságokkal kapcsolatban. Nyilván nem muszáj élni a lehetőséggel, akkor viszont majd olvassátok azt, ami van. :-)


Jó híreim vannak amúgy meg! Kidolgozás alatt áll a "Figyelj rám!" program, amely gyakorlatilag a fejlesztőmozgásokat fogja ötvözni drámajátékkal, stresszoldó mesékkel, szóval abszolute gyerekközpontú és vidám dolog lesz, ráadásul mindent tudok benne ötvözni, ami nekem is fontos.
Lola is be lesz vonva a Figyelj rám!- ba. Ennek több oka is van: Nyilvánvaló, hogy Lola  született terápiás kutya, és azt is tapasztalom, hogy megőrülnek tőle (érte) a gyerekek.
Néhány napja láttam egy filmet, amelyben egy kiskutyát "használtak" arra, hogy a diszes gyerekekkel megszerettessék az olvasást. Elment a kiskutya a könyvtárba, és amíg a gyerkőc olvasott, odabújt hozzá, simizni lehetett, így a gyerekeknek máris pozitív élmény kapcsolódott az olvasáshoz. Oldódott az olvasással összefüggő stressz bennük, így könnyebbé vált számukra a tanulás.
Nos, ahogy ezt a műsort néztem, beugrott, hogy feltétlen alkalmazni kell nekem is, hisz Lola még örül is, ha sokan szeretgetik.
Ezeken dolgozom most. Ti pedig, kedves olvasók, elsőképpen fogtok értesülni a program haladásáról, fejlődéséről, és eredményeiről.
Ma pedig megyek, és megnézem azt a kis csoportot, akiket jövő hónaptól veszek át terápiás munkára. Hurrá!
Jó szavazást kívánok, és továbbra is köszönettel veszem az oldal népszerűsítését.

Érdekes:
Az állatokkal végzett terápiás munka összetett és gyönyörű feladat. A terápiás munkában alkalmaznak lovakat, delfineket, de minden olyan állat alkalmas erre, amely nyugodt viselkedésével közel áll az emberhez. Élen járnak ebben a kutyák. Róluk bővebben olvashatsz ITT.

Ami jön: Végre játék! Sok- sok játék!

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: