2011. április 6., szerda

Mondtam, hogy lesz még szorzótábla!


Jóanyu átvette az uralmat! Mi lesz a tanulással, a mozgással, a játékokkal? - Ez jutott eszembe tegnap, mikor újra elővettük a pókos- lepkés szorzótábla játékot és egy újabb megközelítésben kezdtük gyakorolni a szorzótáblát.
Ezúttal a pókokat- lepkéket félretettem és a műveleti kártyákat fejjel lefelé fordítva halmoztam az asztalra. Felváltva húztunk Bobival, meg kellett mondani a húzott lap eredményét. Ha jól mondta (és normális időn belül), akkor a kártya kikerült a játékból. A tévesztett kártyák, illetve azok, amik hozzám kerültek (érdekes módon én mindet tudtam), mentek vissza középre.
Addig húzgáltunk, amíg elfogytak a lapok, vagyis minden példa jól ment.
Ezúttal se nem verseny, se nem jutalom- egyszerűen csak gyakoroltuk a szorzótáblát.
A játék anyaga letölthető ennek a bejegyzésnek a végén.

Amúgy meg ne aggódjatok, nem hagyom, hogy Jóanyu kitúrjon :-). Készül a fejlesztő torna 5. hónapja, lesz újra játékleírás, és némi tanulás módszertan (is).


A kérdés az, hogy vajon kíváncsiak vagytok- e Lalára, a hős kutyára, aki visszatért hozzánk a halálból és most már egészen bizonyos, hogy meggyógyul. Vajon szeretnétek- e bejegyzéseket egy édes- kedves, jól nevelt, átlag feletti intelligenciával rendelkező törpe pinscherről? Hát minimum egy szavazást megér a kérdés, nem igaz? (Jobb oldali sávban nyomhatsz egy szavazatot!)

 /Ez nem pelerin, ami rajta van. A fotó a gyógyfürdő után készült, így welness törcsi van a vállaira terítve/2 hozzászólás. Szólj hozzá te is!:

kissniki írta...

nagyon jó kis gyakorló játékra bukkantam ezen az oldalon:
http://kukackonrad.eu/2009/11/szorzotabla-jatekosan/
nem tudom, h ismerős-e, ugyanaz a dobókockás kép van az elején, mint ami nálad is.

Angela írta...

Igen, ismerem Kukac Konrádot. Éppen úgy bukkantam rá, hogy a cikkemhez kerestem fotót :-)