2011. június 26., vasárnap

Régészkedés, kincskeresés- Játsszunk!

Via ihlette az alábbi tippet, ami méltó része a 100 + sok ötletnek a nyári szünetre témának. Az eredeti játéknál szilikon formákba töltsünk folyékony gipszet, majd ezekbe tegyünk műanyag dínókat. A kert egy sarkában el lehet ásni az így "megkövesedett" leleteket, s a kiásás után lehet farigcsálni, ecsetelni, hogy a gyerekek megszerezzék a leleteket.

A nagyobbaknak én már mást javasolnék. Egy tepsibe öntsünk egy réteg gipszet, majd mikor kissé megkötött, szórjuk meg fémpénzekkel. Öntsünk rá egy újabb gipszréteget, majd az így megkötött gipsztáblát emeljük ki a tepsiből (érdemes még az elején fóliaréteget tenni a tepsi aljába, s azzal együtt kiemelni), majd valahol a kertben ássuk el. Készítsünk rejtjeles, titkosírásos kincses térképet. Vágjuk szét, rejtsük el a darabjait. A gyereknek kelljen megkeresni (lehet segíteni a hideg- langyos- meleg- forró játékkal), összeilleszteni a darabokat, majd az alapján felkutatni az elrejtett kincset. 
Mikor sikerül a kincset megszerezni és a kőtömbökből kifejteni, lehet számolgatni, váltogatni, s kiszámolni, vajon hány gombóc fagylaltot fut ki a megtalált kincs.
Remek elfoglaltság hűvösebb napokon (mint ez a mai is).

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: