2011. július 5., kedd

..és a kamaszok szavaitól, ments meg Uram, minket!

Ragyogó elfoglaltságot találtam a 2 kamasznak nyárra! Felváltva sütnek valami finomságot a családnak! Nagyon dicsértem magam az ötletért, addig sem tépik egymást és az én idegeimet. Süteményillat, szorgoskodó gyerekek, boldog család..Hm.

Ma a 15 éves fiú a soros. Elsorolom, mit kellett végighallgatnom. Idáig. ( A konyhának igyekeztem közelébe se menni.)

- Jajj, hagyjatok már! Miféle egyszerűt?! Azért, mert ti nem tudtok rendesen főzni! Na, jó anya, te tudsz, de ez a kis béka..( fakanalak csattogása : Jajj, hagyjál, h*lye vagy stb.) Pedig ez így van! Én vagyok a sztár, a férfiak mindent jobban tudnak! Mi?? Azért, mert te lángost sütöttél ebédre, azt képzeled, okos vagy? Majd az én almás pitémet lessétek meg! Rácsozva lesz a teteje! Hogyne tudnám megcsinálni, a House is megmondta, a főzés tiszta kémia, abból meg jó vagyok!

-Anyaaaaa! ( Te fogd be a szádat és ne röhögj, mert nyakon váglak!) Anyaaa! Tiszta kula a turmix, a húgom nem mosta el! Szólj neki, én csak tiszta konyhában dolgozom!

-Anyukaaa! Hány centire jöjjön föl az élesztő ? Nem, ne gyere ide, egyedül akarom!Majd megmérem vonalzóval.

-Anyaaa! Megevett egy szeletet az almából! ( anyai hang: Kislányom, azonnal gyere onnan ki, hagyd dolgozni! Kuncogó lány: Hehe, nem kell segíteni pucolni!)

-Anyaaa! Ha nagy adagot csinálok, akkor csak a töltelékből kell dupla annyi, vagy a tésztából is?

-Anyuciii! Odaviszem, nézd meg, ilyen-e a kelt tészta! Affene, lisztes lett a lépcső! ( Editke, akarsz keresni egy ötvenest?)

-Anyaaa! Ha én sütök, kitakarítani nem nekem kell, ugye? Kicsit lecsöpögött a vaj az asztalról..

-Miii?! Hogy mi ez a csörgés? Beleléptem a tepsibe, de nyugi, a macskára nem esett rá, csak megijedt, azért rohant át a lakáson.

-Anyaaa! Nem működik a turmix! Jaa, az az alkatrész még hiányzik bele?!

-Editke, édesem, rohanj le a mérőszalagért, ki kell mérnem a tésztát! Micsoda?! Ne szemtelenkedj velem, vízszintező nem kell! Ezért mit kapsz..

...és ezt még sokáig folytathatnám.

JÁTSSZ ÉS NYERJ!

-gabi-

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: