2011. február 22., kedd

Na, jó, de mi van a bennfoglalással?

zSzépen haladunk a szorzótáblával. Mindenféle játékokkal erősítjük, és rögzül is elég jól. Amivel különösen bajban voltam (eddig) az a bennfoglalás. Nem tudom, ki hogyan csinálja, de ez a bennfoglalás!- Ez minden gyerekemnél a mumus volt. Mikor már végre megvolt a szorzó, akkor még egyszer ugyanannyi csak éppen nehezebb kiadásban. Most is agyaltam, végül Virágtól ihletődött virágunkat :-) fejlesztettem tovább.


A virág kupakjaiban ezúttal a babokon kívül ott vannak a szorzatok, s a "vers" úgy hangzik: 4- ben a négy megvan egyszer... Közben Bobi az ujjával mindig az aktuális sziromra mutat. Mikor már eleget róttuk a bennfoglaló köröket, elkezdem leszedni a kis kártyákat egyenként. Minden körben eggyel kevesebb van, így lassanként rögzül az összes művelet.

Jó tanács arra az esetre, ha ki akarod próbálni a virágos gyakorlást: Érdemes az osztandókat úgy leszedni, hogy kettesével haladsz velük, vagyis leveszed a 4- et, majd a 12- t, 20- at, stb. Ez azért vált be nálunk, mert mikor a gyerkőc elakadt a sorban, volt- van hová néznie segítségért (vagy az előzőhöz ad hozzá 4- et, vagy a következőből vonja el).

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: