2011. május 1., vasárnap

Ez derék!

Aki ismeri az isiász szót, tudja, miről beszélek, aki nem, örüljön nagyon.

Lassan 25 éve küzdök derékfájással, ami az elmúlt fél évben gyakorlatilag állandósult, majd szépen csendben, de megbízhatóan gyulladássá fajult. A magam védelmében elmondanám, hogy nincs túlsúlyom és rendszeresen sportolok. Így viszont még nehezebb elfogadni a tényt, mert még vétlennek is érzem magam.Az orvosi vizsgálatra 1, 5 hónapot kell csak várnom, akkora szerencsém volt, hogy valaki lemondta az időpontját, így már május végén a reumatológus színe elé kerülök. Igazából a fürdőjegyekre hajtok, hátha kapok beutalót pancsikolós kezelésekre. Miért nem mentem már korábban? Idézem nőgyógyász ismerősömet( bár ő másra mondta) " ami bement, annak ki kell jönni". Vagyis számomra elég logikus, hogy egy megkopott csigolyák közé beakadt idegszál-horrorisztikusan hangzik, tudom- akkor lesz a helyén, ha azt valaki mechanikusan kiszabadítja. Tudatlan ,kezdő derékfájós koromban szedtem már 3 hétig fájdalomcsillapítót, izomlazítót és gyomorvédő tablettát mindezek ellen, tapasztalatból mondhatom, a csontkovács sokkal hatékonyabb. Már, ha az ember lánya el tud vánszorogni hozzá. Majd kibírja a kezelést, ami némileg fájdalmasabb a gyerekszülésnél.

Hogy jön ez az anyák napjához?

Sosem szerettem a kampányokat, mindig azt mondom, nem kell hozzá külön ünnep, hogy szeressem azokat, akiket ez megillet, a többieket attól sem fogom, ha a naptár szerint éppen kellene. Egy ilyen betegség viszont nagyon jó fokmérője annak, hogy is állok a kapcsolataimmal. Betegen, ágyban fekve, kiszolgáltatottan nyögdécselve gyorsan kiderül, mire és kire számíthat az ember. Főz-e valaki teát, sikerül-e 5 szem krumplit meghámozni az ebédhez, össze tud-e zárni a bajban a csapat. A férjem óránként megkérdezte, mit hozzon enni, de hiába mondtam, hogy egy ciánkapszula bőven elég lesz, mindig csokit kaptam. Ha sikerült 2 jegelés közben elszenderedni, általában hangos üvöltésre ébredtem " halkabban beszéljél már, nem tudod, hogy anya alszik?"

A régi mondás..hogy minden bajban van valami jó is, csak kitartóan kell keresgélni.

1. jó hír: Nem kerülök tolószékbe, ugyanis éppen ülni nem tudok. Nem viccelek. A következő 40 évet sétálgatással kell töltenem. Nem szabad megállni!-mondta a csontkovács.

2. jó hír : Működős a családom!!! Kell ennél több anyák napjára?

5 hozzászólás. Szólj hozzá te is!:

Kósa Márta írta...

Remek természetgyógyász, megtalálható Budaörs, Szellő utca 8.
Szám alatt- Szabó Szigfrid.
/Ez nem a reklám helye, tudod nekem is többször segített, normális és méltányosak az árai is./
A neten is utána lehet nézni. Helyesebben elé...
Jobbulást!
Nekem csak a bal és jobb forgóm kampecolt be a napokban, régebbi nyavalya kezeim zsugorodása, pattanó ujj, valamint újdonság egy makacs ínhüvely gyulladás.
Asszem ideje a szellő utca felé vennem az irányt.

Gabi írta...

Nagyon köszönöm, elteszem a címet!

Hajni írta...

Szia!

Ha van lehetőséged, próbálj meg függeszkedni.
A Férjem bejárt a gyerekek sulijának tornatermébe:)3 nap alatt rendbejött.

batorba írta...

Szia!
Én meg ugyan nem csontkovácsot ajánlok, hanem Kiem professzort! Ha így rákeresel a neten, találsz egy nagycsomó cikket a munkásságáról. Én jártam nála kétszer és nekem ő segitett. Igaz rá is várni kellett egy hónapot. 10.000 volt a 20 perces átmozgatás. Tornát javasol utána...otthon elvégezhető gyakorlatokkal. Volt olyan, hogy alig bírtam menni és naponta fájdalomcsillapítot kaptam a te bajod, az én bajom is.:*)))

Gabi írta...

Nagyon köszönöm, mentem el a címeket és lehetőségeket :)
Olcsó ciánkapszula?! Valaki?!