2011. május 10., kedd

Húsbavágó

Annyit gondolkodtam rajta, mikor történt. Mikor történt, melyik volt az a pillanat, amikor kamasz gyerekeim fejlődése különvált. Mikor lépett a fiú a férfiasodás útjára, mikor fordult a lányom érdeklődése a csajos dolgok felé.
Hiszen annyira együtt voltak. A fiú gyöngyöt fűzött, lányokat megszégyenítő ügyességgel, a lányom pedig ordított a strandon, ha lányos bugyira akartam cserélni rajta a bátyjától lenyúlt boxeralsót.

Olyan 12-13 éves koruk körül változtak meg. Úgy egy éve. A pillanatot azóta sem tudtam megfogni, de az elmúlt idő eseményei sorra igazolják, vége a gyerekéveknek.

Történt a múlt héten, hogy megemlítettem a férjemnek, jártában- keltében, ha vadhúsról hall, vegyen már 2-3 kiló vaddisznót, vagy őzet, egyszer majd megfőzzük bográcsban. Abban sem voltam biztos, hogy hallotta, amit mondok, azt pedig, hogy meg is jegyzi, egyáltalán nem feltételeztem. Így aztán elég kerekre nyílt a szemem, amikor vasárnap reggel egy ismeretlen férfi csöngetett be, majd vidám "meghoztam az őzet" felkiáltással lecipelte a pincénkbe Bambit. Én ugyan csak a lábait láttam, mert sikítás közben be szoktam csukni a szemem, de kétségtelenül egy szőrös állat volt. A következő fél óra történetét sosem szeretném megtudni, gyermekkorom kedvenc könyve volt a kis őz története. Álszent lennék? 3 kiló hús egy zacskóban, az pontosan 3 kiló hús egy zacskóban. Feldolgozandó, megfőzendő, konyhakész termék. De egy állat! Bundában!
Férjem, a hős, végigasszisztálta a műveletet, igazi oroszlánvadászhoz méltón, de elragadtatva ő sem volt. Annál inkább a 14 éves fiam! Előkapta svájci bicskáját, csillogó szemmel levágtatott a garázsba és " ha én ezt a fiúknak elmesélem" felkiáltással segített feldarabolni a jószágot. Vértől csöpögő kézzel és elégedett mosollyal jött fel a munka végén.

Ekkor ébredt a lányom, mit sem tudva a véres eseményekről. Álomittasan bebotorkált a konyhába, hogy tejet vegyen elő a reggelijéhez, majd, mielőtt megakadályozhattam volna, kinyitotta a hűtőajtót. Amikor a döbbenettől már meg tudott szólalni, rémülten sikított fel:

-Te jó ég, ki mászott be a hűtőbe meghalni?


0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: