2011. június 28., kedd

Barackos pite


Kb. 3 kiló sárgabarackot kaptunk ma és mivel volt benne jó néhány túlérett, amit senki nem eszik meg szívesen, gyorsan pitét készítettünk belőle.

A recept a következő:


20dkg lisztet 10 deka vajjal elmorzsásítunk, késhegynyi szódabikarbónát keverünk bele, majd két tojást is ráütünk. Lágy, zsíros linzertészta lesz belőle, amit vékonyra nyújtunk, s egy tepsiben 180 fokon félkészre sütünk. Ezalatt könnyű piskóta tésztát keverünk, illetve a barackokat kimagozzuk, lecukrozzuk. A félkész tésztát zsemlemorzsával meghintjük, majd rátesszük a barackokat. Az egész tetejére ráöntjük a piskóta tésztát. A tésztába szórhatunk mandulát vagy más finomságot. Mi kukorica pehellyel díszítettük. 20- 25 percre visszatesszük a sütőbe, aztán meg jóízűen elfogyasztjuk. 

Piskótatészta, ahogy én készítem:
4 tojást szétválasztunk, a fehérjét robotgéppel keményre verjük. A sárgáját 25 dkg cukorral és 8 ekanál vízzel habosra kavarunk. Késhegynyi sütőport teszünk hozzá és 20 dkg lisztet. Ezt elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérje habot.

Hamarosan JÁTÉK

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: