2011. június 21., kedd

Élet a bizonyítvány után

Hamarosan indulunk az évzáróra. Éppen tegnap mesélte egyik ismerősöm, hogy a gyerekkorából élénken emlékszik arra, hogy minden egyes bizonyítványosztás ordítással végződött náluk. Soha semmi sem volt elég az anyukájának és mindig egy személyben voltak felelősek a testvérével azért, ami az év végi eredményük volt. Néha volt ugyan egy fagyi, de már azt is úgy ették meg, hogy közben a könnyeiket nyelték.

Mi úgy szoktuk, hogy bármi is a vége, elmegyünk, eszünk egy sütit és közben értékeljük mindazt, ami a könyvecskében áll. A jót is, a rosszat is. Meg azt, hogyan lehet továbbmenni a jobb felé. Tudom, hogy vannak, akik jutalmat tűznek ki a jó év végi eredmények elérésének érdekében. Tudom, hogy van, ahol ez működik is. Talán ki kellene próbálni? Talán akkor a négyesek ötösökre váltanának, a hármasok pedig négyesekre?
Ti hogyan sarkalljátok jobb eredményre a gyereket? Mi van, ha nem annyira sikerül a tanév? Az ünnepély utáni fagyi- süti azért belefér? Vagy komolyabb a jutalom? Esetleg van büntetés?

Az év végi bizonyítványról itt olvashattok bővebben.

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: