2011. június 14., kedd

Gap2.



Autizmus,hiperaktivitással vagy anélkül járó figyelemzavar, skizofrénia, diszlexia, diszpraxia, depresszió, kényszerbetegség, bipoláris zavar és más neuro-pszichológiai és pszichiátriai betegségek jelennek meg egyre nagyobb számban gyermekek és fiatalok körében.

Amikor ezen a betegeket klinikai vizsgálatok alá vetjük, a mentális problémák mögött súlyos fizikai tünetek is észrevehetők. Emésztési zavarok, alultápláltság, allergia, asztma, ekcéma, krónikus húgyhólyag-gyulladás, szájpenész, válogatósság jelenik meg általában a betegségek kísérőiként.

A beteg vizsgálatát megelőzően fontos, hogy a szülők egészségi állapotát is felmérjük.Van valami nagyon lényeges, melyet a szülők, főként az anya ad át gyermekeinek: az egyedi bélflóráját. Nem sokan tudják, hogy egy felnőtt kb. 2 kg baktériumot hordoz bélrendszerében, melyben bizonyos baktériumtörzsek dominanciája garantálja fizikai és mentális jóllétünket. Több száz neurológiai és pszichiátriai gyermek vizsgálata során ugyanaz a kép rajzolódik ki az édesanyák egészségi állapotáról: Különböző okokból sokukat nem táplálták anyatejjel. Miért fontos ez? Köztudott, hogy a tápszerrel táplált csecsemők egészen más bélflórát alakítanak ki, mint az anyatejes társaik. Ez az érzékeny bélflóra később fogékony különféle egészségügyi problémákra. Az az anya, akinek a kezdetektől ilyen érzékeny bélflórája van, különféle betegségek miatt több antibiotikumos kezelésen esik át gyermek- és fiatalkorában. Köztudott, hogy az antibiotikumok súlyosan roncsolják a bélflórát, elpusztítva a jótékony baktériumtörzsek egyedeit. Tizenhat éves korában, vagy hamarabb, a modern, fiatal nő elkezd fogamzásgátló tablettákat szedni, melyeket évekig használ családalapítás előtt. A fogamzásgátlók azonban pusztítják a jótékony baktériumokat bélrendszerünkben. A jótékony baktériumok egyik fő feladata, hogy kontrollálják a mintegy 500 "rossz"mikrobafajt. Ahogy a jótékony baktériumok pusztulnak, a többinek lehetősége nyílik elszaporodni és óriási kolóniákat létrehozni a bélrendszerben. A modern étrend, azaz a feldolgozott és gyorsételek kiváló táplálékot nyújtanak a patogén baktériumoknak, és a mai anya gyermekként és fiatalként ezt fogyasztja. Az említett okok miatt súlyosan érzékeny bélflórával rendelkezik amikor gyermekvállalásra készül.

A bélflóra károsodása a neurológiai és pszichiátriai betegségekben szenvedő gyermekek édesanyjának majd 100%-nál kimutatható.

Az édesanyák leggyakoribb panaszai az emésztési zavarok, allergiák, autoimmun megbetegedések, pre-menstruációs szindróma, krónikus fáradság, fejfájás és bőrproblémák képében jelentkeznek.

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: