2011. július 21., csütörtök

Pindurtábor- 3. nap

Ha eddig még nem találkoztatok a zumbával, és valami vidám, felszabadító mozgásra vágytok, feltétlen nézzetek ennek utána!
Van már gyerekeknek való fajtája is, ami az ő nyelvükön, nekik való mozgássorral és nagyon- nagyon jó zenére mozgatja őket.
Nem szolgálhatok a saját foglalkozásunkon készült felvétellel, de beillesztek ide egy olyat, amihez hasonlót a "pindurosok" csináltak délelőtt.



Van olyan, mikor a programot a véletlen alakítja.
Most van nálunk a cserebogarak rajzásának utolsó felvonása, így a kertben bármikor találhatunk "jó állapotban lévő" bogárhullákat. Adja magát a téma: rovarok teste, élete, fejlődése (milyen kár, hogy nem gondoltam erre hamarabb- lehetett volna az egész hetet erre építeni. 


A táncóra előtt a bemelegítés cukorka vadászat volt a játszótéren (előre csomagolt cukorkákat rejtettem el a fák ágaira, bokrok tövébe, mászókák zugaiba, majd ezeket kellett megkeresni a gyerekeknek). Maradt a táskámban jó fél zacskónyi formálható édesség ( a régi tutti- fruttira emlékeztető cukormassza ez).
Ebből készítettük el a rovarfejlődés 4 stádiumát. Igaz, nem a cserebogarat, hanem mégis inkább a pillangót vettük alapul, már csak a cukorka színeitől megihletve, de ez az ügy szempontjából nem volt lényeges. A teljes átalakulás így is, úgy is ugyanaz. A rovarok után jöhettek az egyéb ötletek. Mindenki gyúrt, hengergetett, végül pedig minden eltűnt a pocakokban.


Napi gyerekszáj:

"- Mikor megy a busz?
- 3 óra 55 perckor.
- És most hány óra van?
- 3 óra 52.
- 52? Hm. Soká lesz még 55 óra?"

"- Áhá! Szóval ezért viszketett az orrom! Az eső miatt. Nekem mindig viszket az oroom, ha elkezd esni az eső.
- Nekem meg a fülem viszket az esőtől."



0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: