2011. július 6., szerda

A színek ereje

Közeli terveink között szerepel, hogy a fiúk szobáját, illetve az egész lakásunkat felfrissítsük, kifessük, átalakítsuk. Mikor szóba került, hogy ki milyen színű szobát szeretne, a gyerekek gondolkodás nélkül vágták rá a kívánságaikat. Nagyfiam egy finom, nyers- barnás hangulatot, Ákos sok zöldet, Bobi pedig kék színt szeretne.  
Mikor jobban átgondoltam a dolgot, rájöttem, hogy valahogy pont így is képzeltem: Mindannyian azt a színt választották, amilyennek én magam is látom őket.

Erről jutott eszembe, hogy utánanézzek alaposabban a színeknek. Nemcsak szimbolikájuk van, de lelki állapotunkat is kifejezi, azt, hogy egy- egy életszakaszunkban mely színek állnak közel hozzánk, ez pedig azzal függ össze, hogy a színekkel hiányainkat- ha úgy tetszik, betegségeinket pótoljuk- gyógyítjuk.

A fehér a biztonságot, egyszerűséget és tisztaságot szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet.
A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.
A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb árnyalat az emberi szem számára. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz.
A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni. A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad.
A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást.
Az ibolya vagy lila misztikus, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. Elmélyültségre, elvarázsoltságra, misztikus élményekre, irányuló vágyat jelez, de jelentheti a szerelemre irányuló erős vágyat is.
A barna szín arra utal, hogy az ember nagy fontosságot tulajdonít kényelmének, családjának, otthonának, egészségi állapotának. Az anyagi lét, a létbiztonság kérdései, a test szükségletei, a családi harmónia megteremtése foglalkoztatják jelenleg.

A színekkel gyógyítani is lehet. Különböző testrészeink gyengeségét az alábbi módon erősíthetjük színek, színes fények hatásával:

VÖRÖS: melegítő, éltető szín, kiváló a vérképző szervek (például a máj) betegségeinek kezelésére. Vérszegény és májgyulladással bajlódó embereknek vörösre van szükségük.

NARANCS: nem olyan élénk, mint a vörös, mégis sok azonos sajátságuk van. Különösen jót tesz a légző rendszernek, az asztmában és hörghurutban szenvedőknek. Erősítő és hashajtó hatása is van.

SÁRGA: tökéletes a belekre és a zsigerekre. Szelíden nyugtat, megszabadít a félelmektől, s a szellemi lelkesültség, optimizmus állapotába hoz. Emésztési zavarokra, gyomorégésre, székrekedésre és aranyérre, valamint menstruációs problémákra való.

ZÖLD: a legnagyobb gyógyító. A többi szín számára semleges, általános erősítő és élénkítő lehet. Ha kételyei támadnak valamivel kapcsolatban, használjon bátran zöldet! Kiváló a szívpanaszokra, ideges fejfájásra (migrénre), a fej hűléses megbetegedéseire és furunkulusokra.

KÉK: fertőtlenítő, hűsítő. Minden gyulladásra, a belső szervek gyulladásaira is remekül alkalmazható. Jó vágásokra, égésekre, reumás megbetegedésekre.

INDIGÓKÉK: enyhe narkotikum. Elűzi a szorongást, és bátorságot ad a sötétben félős gyerekeknek. Jó az érzelmi zavarokra, a hallászavarokra, nagyszerű a szem bajaira, még a hályogra is.

LILA: elmebetegségek, idegrendszer, kopaszodás, hajhullás és női panaszok kezelésére kiválóan alkalmas.

 JÁTSSZ ÉS NYERJ!

Ha tetszik a cikk, add tovább:

0 hozzászólás. Szólj hozzá te is!: