2010. december 16., csütörtök

Nem verekedett!!!


 Te mire gondolnál, ha egy napon ilyen értékeléssel jönne haza a fiad az iskolából?



12 hozzászólás. Szólj hozzá te is!:

Unknown írta...

Szerintem, azt, hogy jó, hogy kimaradt egy verekedésből, volt annyi önuralma, hogy ne üssön viszza, akkor amikor provokálták.

egy anya írta...

Szerintem biztatásnak szánják, elsősorban neked: ha otthon marad, nem kell félned, valószínűleg otthon sem fog verekedni.
:) Na jó, csak vicceltem...de komolyan, nem tudom mi lehet ez.

enigma írta...

hogy hurrá :)

Angela írta...

Erika: langyos :-)

Virág: hamarosan elmondom. Nagyon érdekes a megoldás :-)

enigma: Minden arany csillag háromszoros hurrá.

Szertár írta...

Legjobban Virág bejegyzése tetszett, azon felnevettem. Én is úgy gondolom, hogy láthatott egy szituációt, amibe nem kapcsolódott be és kívül maradt egy durva helyzeten. Szerintem is dicséret, de én felületes bejegyzésnek tartom és érzelemmentesnek. Ebből a helyzetből többet ki kellett volna hozni a gyerek javára. Nagyobb felépítést adni a fiad lelkének. Erika

Angela írta...

Erika: Hát őőőő... mit is mondhatnék? Azt hiszem, ha tanítanék, teli lennének a füzetek a magyarázataimmal, a tanácsokkal és a biztatásokkal. A mi tanítónénink egyszerűen és tárgyilagosan elintézi az üzeneteket :-) Ámde viccesen.

Angela írta...

A megoldást gyönyörűen megfejtettétek, ugyanis tényleg arról szólt a dolog, hogy valami lökdösődős tömegverekedés lett az osztályban és hát az én fiam nem vett ebben részt. Gondolom, pozitív megerősítés volt a beírás, csak így önmagában elég vicces. Merthogy aki elolvassa, mire gondol? Állandóan verekszik a srác, és most végre nem. Általános állapot az osztályban a verekedés, és kirívó a nem verekedés, ezért van szóvá téve. Aranyos különben. Jellemző, hogy nyilván a verekedésben azért nem vett részt, mivel mindig külön van a többiektől, mindenből kihagyják, így hát akkor sem volt ott, mikor ez a lökdösődés elindult.

Respekt a tanító néninek, akivel megbeszéltem, hogy a jobb közösségi megítélés reményében hétvégén Bobi karácsonyi süteményt süt a gyerekeknek, amit a hétfői ünnepi műsor után kioszthat. Mesélte fiam, hogy a tanító néni már alapozza a dolgot, mert beharangozta a gyerekeknek, hogy Bobi egy kedves meglepetést tartogat nekik. Most aztán izgatottan várják a fejleményeket. Jellemző, hogy most történik ez, mikor már amúgy is elmegy :-(

Gabi írta...

Megmutattam a családomnak...
A 12 éves lányom: " Nekem ezt miért nem írják be naponta?"
A 14 éves fiam: -néma ( rosszalló ) fejcsóválás-
A 22 éves fiam: " Jó kis hely lehet!"
A férjem: "Én se, akkor kapok vacsorát?"
Nekem meg egyik szemem sír, a másik nevet. Elképzelem a táblázatot az ellenőrző végén:
Gyermeke ma sem drogozott: igen-nem (A megfelelő válasz aláhúzandó)
Hát hova tettük a józan eszünket, kollégák? ...és a jóindulatunkat?!

a mesélő írta...

Igen Angéla! Nekem is pont az jutott az eszembe, hogy arany csillag mert ma nem verekedett / bezzeg eddig...- , de aztán tovább gondolva a dolgot eljutottam a valós megoldásig, de attól még ez egy igen érdekes bejegyzés :))

Remélem Bobi meglepetése jól fog sikerülni hétfőn!!! És az elmegy az azt jelenti, hogy nem megy vissza szakkörökre sem? mert azért jó lenne legalább egy laza, de élő szál az osztállyal, hiszen egyszer lehet, hogy vissza fog menni közéjük...

Ágnes írta...

Tanárként én is sokszor mosolygok/meglepődöm azon, amit kollégák írnak a gyerekek ellenőrzőjébe. Sőt,időnként azokon a szösszeneteken is, amiben én próbáltam valamit tudatni a kedves szülőkkel!
Ezeket a "beírásokat" általában rövid idő alatt(szünetben), kevés helyre kell megalkotni.Higgyétek el, nem olyan egyszerű :)!
"Kérjük a T.Szülők" megértését! (Próbálkozunk, hogy jobbak legyünk!):)

Névtelen írta...

"Jellemző, hogy nyilván a verekedésben azért nem vett részt, mivel mindig külön van a többiektől, mindenből kihagyják, így hát akkor sem volt ott, mikor ez a lökdösődés elindult." Jobb is, hogy elmegy, nagyobb baja is lehet egy ilyen közösségben. Próbáltál már verekedős munkahelyen dolgozni? Na látod.

Angela írta...

Valamelyik nap az m1- en (ajánlom figyelmetekbe, olykor nagyon jó műsorok vannak) szó volt az iskolai agresszióról. Teljesen korrekt gyerekek beszélgettek arról,hogy nincs olyan nap az iskolában, mikor ne lenne csúfolódás, verekedés, stb. Ez rossz, de azért csinálják. Néha azt gondolom, mikor azt mondják, az iskolai közösség hivatott a gyereket a felnőtt életre felkészíteni, akkor az egy nagy hülyeség. Soha nem fordulna elő a mhelyemen, hogy megvernek, vagy durván kiközösítenek. Sokkal nehezebb a gyerekek élete.