2011. március 25., péntek

Magyarosan

Na, itt a mai mulatság. Azért rajzolom én, mert a gyerekeim tudnak, én meg nem. Így mindannyian láthatjátok, hogy pusztán az a lényeg, hogy az embernek saját szimbólum rendszere legyen, amiből ő maga emlékszik a tényekre. Ezt minden gyerek könnyedén megcsinálja.

Írok majd vázlat mintát a jobbkezeseknek is. Én eddig kétféle órán készült történelem vázlatot láttam. Az egyik kicsit hosszabb volt(!), mint a tankönyvi lecke. A másik pedig olyan tömör, hogy nem is létezett...
Örülnék, ha megírnátok, milyen sikerrel próbáltátok meg a rajzos vázlatírást!


Add tovább, ha tetszik!

5 hozzászólás. Szólj hozzá te is!:

Vike írta...

Mi még nem próbáltuk ki, de nagyon örülök, hogy megmutattad a módszert részletesen. Elraktározom nehezebb időkre. Egyenlőre nincs rá szükség, de később biztos jól jön majd. Napköziotthonos rendszerben tanulnak, 15 óráig suliban vannak 1-3 osztályban. Most még nem sokat tanul itthon, megjegyzi órán. Jelenleg legtöbb időt az angol szavak tanulásával tölt. Ha nem ismételünk folyamatosan, a régebbi szavak elfelejtődnek. És bármikor bejöhet egy dolgozat. Mindig felkészültnek kell lenni mindenből. Középiskolai tanárnő tanítja őket heti 2 órában. Rémes! Nem ért a kicsikhez - szerintem.
Nyelv tanuláshoz van esetleg ötletetek?

Gabi írta...

Az angolhoz kártyákat csinálnék.Az egyik oldalára gyerekrajz,pl.egy kislány farmerben. A kártya másik oldalára: The girl wears jeans. Fontos, hogy a gyermek saját, vicces rajza és írott szövege legyen.
Ha össze tudod szedni a kifejezéseket egy rajzban, még jobb.Egy A4-re 10 szó bőven elég.Legyen köztük valami logikai összefüggés. Ha nem boldogulsz, teszek fel mintát. ( Ez nem fenyegetés, de én fogok rajzolni)

Vike írta...

Köszi. Megpróbáljuk.
Azért megnézném a rajzodat is. Nem félek. :)

kojudi írta...

Én is megnézném az angol szógyakorláshoz a rajzokat.
Köszönöm,Judit

Mi még csak környezetnél használtunk rajzot a tanulás könnyítésére-itt adja magát a módszer-de nagyon jó ötletnek tartom a magyar és főleg a történelem tanulásánál!Később mi is elővesszük biztosan!

Gabi írta...

Az egyik diákom azt mondta az anyukájának: "A Gabi néni tök jó fej, de rajzolni azt nem tud."
Egy gimis fiú már egyszerűbben fogalmazott:
anyuka: Na, mit csináltatok Gabi nénivel?
Peti: Szétröhögtem magam, marhaságokat rajzolgattunk.
Az azonban minden szülőt meggyőzött eddig, hogy a kölyök egy jegyet biztosan javít év végére. és ami legfontosabb, már nem kín a tanulás.