2011. június 24., péntek

Jégkrém házilag- ezt bárki utánam csinálja!


Hmmm, ez aztán tényleg finom!

Remek fagylaltot készíthettek az alábbi módon:
Vegyél egy nagy doboz gyümölcsös joghurtot (vagy kettőt) és egy 250 ml- es habtejszínt! Robotgéppel verjétek fel a tejszínt, porcukorral, vaníliás cukorral ízesítsétek, majd keverjétek bele a két nagy doboz gyümölcsös joghurtot. Kicsit erősebben kell ízesíteni, mint amit finomnak érez az ember, mert mikor fagyasztjuk, esetleg hirtelen íztelennek fogjuk érezni.

Szóval elkeveritek (Nem! A gyerek keveri el! Hadd ne közöljek képet a konyhámról, ahogy azután nézett ki, mikor a fiam a robotgéppel összebohóckodta a tejszínt!), majd jégkocka tartókba töltitek és szétvágott vastag szívószálakat állítotok bele a rekeszekbe.
Néhány óra alatt kifagy a trutyi és pompás jégkrém lesz belőle.
Ó, igen, lehetne még olvasztott csokoládéba mártogatni, hogy még finomabb legyen, de én beértem egy kis dekorációs gyönggyel és egy kevéske fagyasztott gyümölccsel, amit belekevertünk a masszába. Arra számoltam, hogy a gyöngyök majd megpuhulnak és finomak lesznek, de sajnos több órányi közös fagyás után is olyan kemények, mint a puskagolyók. Nem baj, célba köpésre kiválóak.
A jégkrém viszont nagyon finom!

Ez itt a késztermék. Műanyag tojástartóban fagyott ki, fiam szellemes megjegyzése volt hozzá : Lábgomba.

3 hozzászólás. Szólj hozzá te is!:

Eszter írta...

:D szellemes a fiad!

Angela írta...

Igen. Csípem a humorát :-)

Gabi írta...

Én úgy szoktam, hogy fagyasztott epret( málnát, meggyet stb.)összetörök erős turmixban és teszek hozzá joghurtot, kefirt, tejszínt, mikor mi van itthon. Még cukor nélkül is isteni.